2013年5月28日火曜日

2 Questions/2つのお問い合わせ

この時期になると毎年決まって、火吹きながら毎日過ごしています。
気候が良くなって来ていることもあってか、「自分にプレゼント」「友達に贈り物」「結婚式用」というオーダーが非常に多いのです。
それに加え、アコーディオン関係の行事があったりして忙しさと緊張とがミックスしてちょっと大変。


Every year is the same. This period, too much of my busyness I'm blowing a fire.
Spring has came, many people comes to order for "themselves" or "gift to there friends" or "because they're marrying"...etc.
Also my other activity,they're some opportunity to play my Accordion.
The mixer of busyness and tension makes me stressed.


そんな時のストレス解消が、お菓子作り。
と言っても特別得意だと言う訳ではないのです。子供達のおやつを作っているだけです。
鶏を飼っている人が何人か周りにいて、卵を頂くことが多いのでお菓子を作るのです。
オーブンで焼くものを作るのでちょっとの時間があれば、そんなに余裕がなくても出来ちゃう。
卵を使った焼き菓子の中で、どなたに出しても気に入ってもらった一つを今日は紹介します。
色んな人にレシピを教えてと何度も言われたので、こちらに載せようと思います。
昔私がまだ20代の頃、母がお友達からもらったレシピです。




To relieve stress, I'm making making cakes cookies these days.
They are some peoples breeding chickens around me, and I receive many eggs.
So I use them to make snacks for my children.
Today I will show one of the snack that are loved by everyone that had tried.
Many times they asked me the recipe so I will write here today!
It is a recipe that my mother had from her friend when I was young.




*ドリームバー*

材料:① 粉   170g
     砂糖  大さじ3
     バター 120g 

   ② 全卵  3個
     粉   70g
     ベーキングパウダー 小さじ2/3
     砂糖  1カップ
     チョコレート 90g
     ココナッツ パウダー(繊維)  

作り方:①のバターを溶かし、そこに①の他の材料を加え良く混ぜる。クッキングシート     を敷いた天板の上に平にのばし160℃のオーブンで15分焼く。

    ②の材料をよく混ぜ、チョコは刻んで加え、①で焼き上げた生地の上にのばす。
    その上にココナッツをまぶし160℃のオーブンで20分焼く。

    オーブンから取り出し、適当な大きさに切り分ける。私は3cm位の一口サイズに    切り分けます。

ほんのりココナッツの味が利いているのと、2層になっている下のサクッとしたクッキー地がポイントです。



*DREAM BAR*

ingredient : 1.  flour    170g
                      sugar   3 spoons
                      butter  120g

                  2.  egg           3
                       flour         70g
                       baking powder 2/3 teaspoon
                       sugar        1 cup
                       chocolate  90g
                       coconut powder (fiber)

How to make : Melt the no.1 butter. Add the rest of the no.1 ingredient and mix well.
                      Extend the dough on the baking sheet and bake 15 minutes in a oven at          160℃.

                       Mix all of the no.2 ingredients together. The chocolate must be cut into          peaces.
                       Extend on top of the no.1 baked dough.
                       Dust on the coconut powder and bake it for 20 minutes in a oven at 160℃.

                       Remove from the oven and cut in to bite-size.

The point of the taste are : coconut flavor and the cookie part that baked first.



さて、もう一つのお問い合わせですが
新作のトロピカルフラワーリングがどのように出来ているのか?ということを何人かの方に聞かれました。フェイスブックページに載せた写真からだと実物が伝わりにくいようでした。


The 2nd question is about the new jewelry [Tropical Flower Ring].
It was post on the Facebook page but from the photo was difficult to image the reality.


正面からの図
How it looks from the front



横側面から見た図
Form the side part


   実際指にはめると、花の部分が右下に来ます
When you wear it, the flower part goes to the lower right  

Materials : Silver, Spinel



長くなってしまいましたが、お答えしようと思っていた2つのお問い合わせです。
前回からしばらくですが、私は元気です。今後共宜しくお願い致します。

That is all. These were the two questions that I wanted to answer for a little long time.
Thank you for reading.


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